Omgekomen Puttenaar verdronken bij reddingsactie kinderen

TEL AVIV-YAFO – Zaterdag is een 55-jarige Puttenaar overleden tijdens een studiereis in Israël. De man verdronk toen hij twee kinderen uit zee probeerde te redden.

De man was samen met zijn vrouw en dertig personen tellend gezelschap van de Andreaskerk op reis in Israël. Op de laatste dag toen zij naar het strand gingen, ging het mis. Samen met de dominee van de kerk kwam hij in actie voor twee kinderen die in het water in de problemen waren geraakt. De zee staat bekend door de sterke stroming en hoge golven. De kinderen werden uit de golven gehaald, maar de Puttenaar verdween tijdens de reddingsactie onder water. Hij werd later gevonden, maar alle hulp kwam te laat.

De Dominee was tegen de rotsen geslagen en heeft een korte tijd in het ziekenhuis doorgebracht. De dominee heeft zich hierna weer bij het gezelschap gevoegd en zij zijn zondag terug naar Nederland gevlogen.