Buurtveilig

Wat is buurtveilig?
Buurtveilig is een burgerinitiatief, waar de inwoners van Putten verdachte situaties kunnen melden via de groepswhatsapp.

Hoe gaat het in ze werk?
U ziet een verdacht persoon in uw straat lopen, deze toont bijvoorbeeld interesse in een auto, of in een woning. U kent deze man of vrouw niet en twijfelt toch aan zijn bedoelingen.
U stuurt via Whatsapp een bericht naar uw mede buren dat er een vreemde man loopt, donker gekleed, krullend haar, blauwe spijkerbroek en witte schoenen.
De beschrijving is uiteraard erg belangrijk, mocht er toch besloten worden in de groep de politie te bellen is er voor iedereen duidelijk om wie het gaat, en voor de agenten uiteraard ook!
Deze persoon kan dus door de hele straat gevolgd worden, het hoeft natuurlijk niet een wandelend persoon te zijn, ook een auto die 4x zachtjes door de straat rijdt is al verdacht.

(Bron: Omroep Gelderland)
Door een tip van een alerte Puttenaar heeft de politie zaterdag vier vrouwen in de kraag gevat die inbrekersgereedschap in hun auto hadden liggen.
De vier reden met hun auto meerdere keren langzaam over de Prins Hendrikweg in Putten. De Puttenaar vond dat verdacht en schakelde de politie in. Tijdens een controle vonden agenten het gereedschap. Ook bleek dat twee vrouwen zich niet konden identificeren.

Lid worden
Mocht u geïnteresseerd zijn om deel te nemen mail dan naar info@bvputten.nl (* vergeet uw 06 nummer niet te vermelden en straatnaam zodat wij u toe kunnen voegen)