Buurtveilig

Wat is buurtveilig?
Buurtveilig is een burgerinitiatief, waar de inwoners van Putten verdachte situaties kunnen melden via de groepswhatsapp.

Hoe gaat het in ze werk?
U ziet een verdacht persoon in uw straat lopen, deze toont bijvoorbeeld interesse in een auto, of in een woning. U kent deze man of vrouw niet en twijfelt toch aan zijn bedoelingen.
U stuurt via Whatsapp een bericht naar uw mede buren dat er een vreemde man loopt, donker gekleed, krullend haar, blauwe spijkerbroek en witte schoenen.
De beschrijving is uiteraard erg belangrijk, mocht er toch besloten worden in de groep de politie te bellen is er voor iedereen duidelijk om wie het gaat, en voor de agenten uiteraard ook!
Deze persoon kan dus door de hele straat gevolgd worden, het hoeft natuurlijk niet een wandelend persoon te zijn, ook een auto die 4x zachtjes door de straat rijdt is al verdacht.

(Bron: Omroep Gelderland)
Door een tip van een alerte Puttenaar heeft de politie zaterdag vier vrouwen in de kraag gevat die inbrekersgereedschap in hun auto hadden liggen.
De vier reden met hun auto meerdere keren langzaam over de Prins Hendrikweg in Putten. De Puttenaar vond dat verdacht en schakelde de politie in. Tijdens een controle vonden agenten het gereedschap. Ook bleek dat twee vrouwen zich niet konden identificeren.

Lid worden
Mocht u geïnteresseerd zijn om deel te nemen mail dan naar info@bvputten.nl (* vergeet uw 06 nummer niet te vermelden en straatnaam zodat wij u toe kunnen voegen)

Tips banner

Landelijk nieuws

Nachtelijke inzet van hulpdiensten en traumahelikopter aan de Werve in Maasland

Op zondagnacht 18 november moesten de politie, ambulancezorg en traumahelikopter rond 01:13 uur uitrukken naar de Werve in Maasland. Hier had zich een medische noodsituatie voorgedaan in een woning. Inwoners van het dorp werden opgeschrikt door de vele sirenes van de hulpdiensten. Ook de traumahelikopter maakte een hoop kabaal tijdens het landen. De politie kwam met veel wagens ter plaatse, om het personeel van de traumahelikopter op te vangen. Ook de ambulancezorg kwam met twee ambulances ter plaatse. Het Mobiel Medisch Team is met haar helikopter geland op een parkeerplaats aan de Baanderheer. Wat er precies is gebeurd, is niet bekend. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd.

Lees verder...
Vermist de 14-jarige Dominique Mergelsberg uit Cadier en Keer

Vermist sinds 8 november 2018, de 14-jarige Dominique Mergelsberg uit Cadier en Keer. Bij vermissing droeg Dominique een zwarte broek van het merk Nike, zwarte lange jas met bontkraag, blauwe Nike sportschoenen. Heeft een verband om haar rechterhand vanwege een kneuzing. Hieronder vindt u meer informatie over Dominique. Geboortedatum: 30-12-2003 Huidige leeftijd: 14 Lengte: 1.55 Haarkleur: Donkerblond Oogkleur: Groen Geslacht: Vrouw Heeft u meer informatie over deze vermissing? Neemt u dan contact op met de politie op 0800-6070 Zaaknummer : 2018171131

Lees verder...
Vermist 15-jarige Alicia Doornberg uit Cadier en Keer

Vermist sinds 8 november 2018, de 15-jarige Alicia Doornberg uit Cadier en Keer. Bij de vermissing droeg Alicia een zwarte jas, blauw jeans, zwarte Nike schoenen met witte zool. Hieronder vindt u meer informatie over Alicia. Geboortedatum: 28-05-2003 Huidige leeftijd: 15 Lengte: 1.70 Haarkleur: Donkerblond Oogkleur: Blauw Geslacht: Vrouw Heeft u informatie over deze vermissing? Neemt u dan contact op met de politie op 0800-6070 Zaaknummer: 2018171137

Lees verder...
Aanhouding bij woningbrand Aldenhof

Nijmegen - Zaterdagavond is de brandweer even voor 17:30 gealarmeerd voor een woningbrand aan de 21e straat van de Aldenhof. Een buurtbewoonster kon een vrouw in de woning tijdig waarschuwen, zodat ze op tijd de woning kon verlaten. Tijdens de brand gaf een mannelijker bewoner overlast en werd hij aangehouden wegens openbare dronkenschap en belediging. Er wordt onderzoek gedaan of de man betrokkenheid heeft bij de brand. De brandweer heeft het vuur kunnen blussen en na enige tijd was de brand onder controle. Omwonenden konden later terug naar hun woning en in de avond zou er onderzoek gedaan worden in de woning.De brand trok veel bekijks van omwonenden.

Lees verder...
Sinterklaas in Nijmegen binnen gehaald

Nijmegen - Zaterdagmiddag zijn de Sint en zijn Pieten weer onthaald in het zonnige Nijmegen. De stoomboot kon aanleggen bij het Labyrint op de Waalkade. Het was een groot feest en oud en jong genoten van de binnenkomst van de Sint. Er werd gezongen, gedanst en de Sint nam meerdere tekeningen en knutselwerking in ontvangst. De Pieten haalden trucjes uit en deelden snoepgoed uit. De sfeer was goed. Een spandoek van een actiegroep werd al snel verwijderd, zodat zo min mogelijk mensen dit zagen, immers was demonstreren door Burgemeester Bruls verboden.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws