Buurtveilig

Wat is buurtveilig?
Buurtveilig is een burgerinitiatief, waar de inwoners van Putten verdachte situaties kunnen melden via de groepswhatsapp.

Hoe gaat het in ze werk?
U ziet een verdacht persoon in uw straat lopen, deze toont bijvoorbeeld interesse in een auto, of in een woning. U kent deze man of vrouw niet en twijfelt toch aan zijn bedoelingen.
U stuurt via Whatsapp een bericht naar uw mede buren dat er een vreemde man loopt, donker gekleed, krullend haar, blauwe spijkerbroek en witte schoenen.
De beschrijving is uiteraard erg belangrijk, mocht er toch besloten worden in de groep de politie te bellen is er voor iedereen duidelijk om wie het gaat, en voor de agenten uiteraard ook!
Deze persoon kan dus door de hele straat gevolgd worden, het hoeft natuurlijk niet een wandelend persoon te zijn, ook een auto die 4x zachtjes door de straat rijdt is al verdacht.

(Bron: Omroep Gelderland)
Door een tip van een alerte Puttenaar heeft de politie zaterdag vier vrouwen in de kraag gevat die inbrekersgereedschap in hun auto hadden liggen.
De vier reden met hun auto meerdere keren langzaam over de Prins Hendrikweg in Putten. De Puttenaar vond dat verdacht en schakelde de politie in. Tijdens een controle vonden agenten het gereedschap. Ook bleek dat twee vrouwen zich niet konden identificeren.

Lid worden
Mocht u geïnteresseerd zijn om deel te nemen mail dan naar info@bvputten.nl (* vergeet uw 06 nummer niet te vermelden en straatnaam zodat wij u toe kunnen voegen)

Tips banner

Landelijk nieuws

Fietser gewond na aanrijding in Apeldoorn

De hulpdiensten werden woensdagmiddag iets na 13.00 opgeroepen nadat een fietser was geschept door een automobilist op de Eglantierlaan in Apeldoorn. De fietser, een jonge jongen. Raakte bij het ongeval gewond en moest zich laten behandelen door het ambulancepersoneel. De automobilist zou de jongen te laat hebben opgemerkt en kon een botsing niet meer voorkomen. De fiets en auto hebben lichte schade opgelopen. De politie heeft van beide een verklaring opgenomen. Het is niet bekend of de jongen mee moest naar het ziekenhuis.

Lees verder...
Opnieuw alcoholcontroles gehouden in Maassluis

Op dinsdagavond 11 december hielden politieagenten en handhavers een alcoholcontrole op de Laan 1940-1945, Industrieweg en Westlandseweg in Maassluis. Ruim 400 bestuurders moesten blazen en daarvan hadden twee automobilisten drank op.

Lees verder...
Opnieuw autobrand in de maandereng

Ede - Dinsdagavond 11 december is er opnieuw een auto in vlammen opgegaan. Dit keer aan de Avercampstraat. Het betrof een busje van vervoersbedrijf Noot. Het voertuig kan als verloren worden beschouwd. Onderzoek moet uitwijzen of dit brandstichting is.

Lees verder...
Maassluizer vernielt diverse auto's in Honselersdijk

Op maandagmorgen 10 december heeft een 23-jarige Maassluizer tussen 7.00 en 7.30 uur meerdere auto's vernield in Honselersdijk. Een taxichauffeur die zich ermee bemoeide kreeg klappen. Op het bedrijventerrein Venus bij Royal FloraHolland in Honselersdijk heeft de politie een onderzoek ingesteld. Hierbij werd de Maassluizer aangehouden. Hij zal zich moeten verantwoorden bij de rechter. Aldus de WOS.

Lees verder...
Prullenbak opgeblazen aan Santplaet in Maassluis

Recentelijk is er aan de Santplaet in Maassluis een prullenbak opgeblazen met vuurwerk. De hele prullenbak kan als verloren worden beschouwd. Reparatie zal de gemeente duur komen te staan.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws